YH-utbildning

Företagssäljare B2B

TUC Yrkeshögskola, i Tranås
Längd
400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.
Utbildningsform
Klassrum
Längd
400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Företagssäljare B2B

Att arbeta som företagssäljare B2B passar dig som tycker om sociala relationer och att möta utmaningar, och som vill ha ett yrke där drivkraft och affärssinne är viktiga personliga egenskaper. Detta är den perfekta utbildningen för dig som vill ha en komplett utbildning inom försäljning, marknadsföring och ekonomi och där målet är att du ska utveckla din personliga säljstil, och utveckla din förmåga att driva en affär till avslut.

Utbildningen finns i Tranås. Samma utbildning men med namnet Account Manager ges på distans med träffar i Linköping. Klicka här för att komma till den utbildningen.

Vad arbetar du med?

Redan under utbildningens första veckor läser du om personlig och praktisk försäljning för att hitta din personliga säljteknik. Det är en utveckling som fortlöper under hela utbildningen, och även i din framtida yrkesroll.

Du lär dig säljkonceptet i sin helhet, från att ta fram kundsegment, till att boka besök, göra analys, föreslå produkt eller tjänst och driva affären till avslut. Att utföra säljarbetet på ett kundorienterat sätt, att förhandla och bygga förtroenden, samt att hantera olika säljsituationer blir naturligt för dig. Samtidigt får du kompetens inom projektledning, ekonomi och affärsjuridik.

Efter avklarad utbildning kan du agera som företagssäljare inom B2B. Du har ett gott affärsmannaskap och mycket goda kunskaper inom marknadsföring och kommunikation.

Efter examen har du kompetens inom försäljning, marknadsföring, ekonomi och projektledning – en kombination som gör dig mycket attraktiv. Du kan arbeta som företagssäljare, säljledare inom business-to-business-försäljning eller med marknadsföring. Beroende på intresse och annan kompetens kan du söka dig till den bransch som du är intresserad av, t ex teknisk försäljning eller tjänsteförsäljning. Företagssäljare B2B är ett varierande yrke som innebär mycket eget ansvar och självdisciplin. Det råder en stor brist på företagssäljare och det är svårt för företag att hitta säljare med rätt kompetens. Möjligheten att få ett arbete är mycket god.

För mer information om Företagssäljare B2B, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

september 2024

  • Klassrum
  • Tranås
  • Sista ansökan: Öppen för sen ansökan.

september 2025

  • Klassrum
  • Tranås

Utbildningens innehåll

  • Affärsekonomi, 30 YH-p
  • Affärsjuridik, 25 YH-p
  • Affärsmannaskap, 20 YH-p
  • Business English, 20 YH-p
  • Digital marknadsföring, 30 YH-p
  • E-handel & affärer via nätet, 30 YH-p
  • Examensarbete, 15 YH-p
  • Key Account Management, 20 YH-p
  • Kommunikation, 20 YH-p
  • Komplex försäljning B2B, strategier & omvärldsanalys, 30 YH-p
  • Kund- & försäljningskunskap, 30 YH-p
  • LIA 1, 50 YH-p
  • LIA 2, 60 YH-p
  • Projektledning i säljprocessen, 20 YH-p

LIA/Praktik

En viktig del av utbildningen är Lärande i arbete (LIA) och är yrkeshögskolans motsvarighet till praktik. Det innebär att du som studerar, praktiskt tillämpar och lär dig ditt yrke ute på en arbetsplats. Du får handledning av personal som arbetar i yrkesrollen och du följer arbetsplatsens rutiner. Cirka en tredjedel av utbildningen är LIA där du lär dig yrkesrollen. LIAn är en mycket uppskattad del av utbildningen och ger dig en viktig och bra förståelse för vad som förväntas av dig som yrkesverksam. Den kan också ge dig värdefulla kontakter i arbetslivet som du kan ha nytta av efter examen.

I de flesta fall kan du välja att göra din LIA på den ort som passar dig. Om det inte finns företag på din hemort som anställer yrkesrollen du utbildar dig till, kan du behöva genomföra LIA på annan ort. Du kan då ansöka om merkostnadslån hos CSN.

Ansökan och behörighet

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
  • Särskilda förkunskaper: lägsta betyg E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
    • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, 100 p

Urval

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval. Urvalet sker utifrån de urvalsgrunder som presenteras nedan och denna process genererar poäng som ökar dina chanser att komma in på utbildningen. Urvalet görs på värdet av särskilt prov, max nio poäng.

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser får alla behöriga genomföra ett digitalt urvalsprov. Provet mäter förmåga att arbeta lösningsorienterat i grupp, analysförmåga och problemlösningsförmåga.

Vid samma poäng görs ett urval i form av lottning.

Samarbeten med arbetslivet

Vi har ett mycket starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna utbildning som ger dig de kunskaper som företagen efterfrågar när de ska anställa företagssäljare. Detta ger dig ett gediget nätverk med företag i behov av säljare och du blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden. Vi samarbetar bland annat med Ny Position, OEM Electronics AB, Invid IT Tranås, Jolek, ILAB, Ahlsell, Bosch, OEM Automatic AB, Wisest AB, Energy Team Scandinavia ETS AB och OEM Automatic AB.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Företagssäljare B2B

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
M
06 sep 2021
Dålig ledning

Jättebra föreläsare. Skolans lokaler ger ett kalt och fattigt/tomt intryck. ”Matsalen” är en massa microvågsugnar och det är allt. Inte ens en varuautomat finns om man glömt...

TUC Yrkeshögskola
13 sep 2021
Tråkigt att läsa att du inte tycker våra lokaler är fina och att du inte är nöjd med ut...
Visa mer
TUC Yrkeshögskola
Hamnparken 2
573 35 Tranås

TUC Yrkeshögskola

Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med...

Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights