Visar 1-20 av 243 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 243 träffar
1
2
3
4
...
13

Yh-utbildningar inom data och IT

Det finns flera olika yrkesroller inom data och IT och det utvecklas hela tiden nya roller i samband med den tekniska utvecklingen. Det i sin tur leder till att Yh-utbildningarna inom IT varierar. Bland Yh-utbildningarna som finns idag kan du hitta inriktningar som Processingenjör, Certifierad Agil Testare, Systemutvecklare, SharePointutvecklare, Programmerare, Automationsingenjör etcetera.

Vi har delat in yh-utbildningar inom data och IT i olika underkategorier. Här kan du läsa mer om de olika inriktningarna inom området: 

Efter att du gått en Yh-utbildning inom IT

Ett arbetsliv inom data och IT tenderar sällan att bli tråkigt och förutsägbart, då det är en bransch som ständigt utvecklas med tiden.

Yh-utbildningar skapas bara då det finns ett dokumenterat och efterfrågat behov på arbetsmarknaden, vilket innebär att din Yh-utbildning inom IT i cirka 90 procent av fallen leder direkt till en anställning. De allra flesta Yh-utbildningar inom data och IT kombinerar också teori med praktik ute på en arbetsplats. Det kallas även för ”Lärande i arbete” (LIA).

Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet redan under studietiden, och dessutom kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett stort försprång.

För dig som premierar flexibilitet och inte kan ta dig fram och tillbaka till utbildningsorten finns det en möjlighet att läsa din YH-utbildning inom data och IT på distans.

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀